Claudia Maria Cojocaru – De ce este această persoană o sursă de inspirație?

Claudia Maria Cojocaru – De ce este această persoană o sursă de inspirație?

Trăim într-o lume atât de dornica de a găsi uimitorul și ineditul în poveștilor oamenilor, încât ceea ce e in jurul nostru ni se pare normal. Omul de lângă noi, simplul și banalul prieten sau obosita mama cu cearcăne la ochi, nu mai sunt surse de inspirație. Preferăm senzaționalul cu superficialitatea lui deoarce acesta ne angajează prea puțin.

Poate că in acest moment de revolta față de lumea pe care o cunosc, ar trebui să vă povestesc despre acea persoană extraodinară din viața mea care mă inspiră într-atât încât să vreau mai mult de la mine mereu, să mă ridic, să cad, să mă simt om și încă să mai zâmbesc. Dar tocmai că sunt acest om plin de eșecuri și de reușite nu vă pot spune doar despre o persoană. Sunt rezultatul oamenilor pe care i-am cunoscut și pe care îi voi mai cunoaște.

Mă inspiră mama care a dat orice pentru a crește trei copii și care mereu s-a luptat chiar și cu tata pentru dreptul ei de a fi mamă.

Persoana care m-a crescut și mi-a insuflat niște valori morale este urmată de sora și de fratele meu. Atât de diferiți unul de celălalt și totuși completându-se de parca ar fi yin și yang. Sora mea care e perseverentă și care mereu încearcă să găsească o soluție ca toate să iasă perfect se află la celălalt pol față de fratele meu care a reușit să zâmbească și să radă, oricât de greu i-ar fi fost drumul. Ei mi-au arătat că nu conteaza cât de diferiți sunteți, atât timp cât iubești.

Fac parte din generația care consideră că prăpastia dintre elevi și profesori este mult prea mare pentru a se creea o legătură între aceștia. Cu toate acestea, mă inspiră și mă face să îmi doresc mai mult de la mine, devotamentul unora dintre ei pentru a ridica elevii cu potențial. Sfaturile și ajutorul lor nu sunt doar pentru mediul academic, ci sunt pentru o întreagă viață.

Și am mai putea vorbi despre fata căreia nu îi e frică să întindă mâna pentru a cunoaște noi oameni, despre tinerii care se implică în dezvoltarea lor, iar lista poate continua.

Așadar nu DOAR un om ne poate inspira, ci pentru a crede că aproape totul e posibil avem nevoie de influența atâtor oameni.