fabrica_experimente_logo

Povestea

Câți dintre noi ne mai amintim, oare, despre legea gravitației? Probabil foarte putini, însă toată lumea se “pricepe la asta”, fiindcă o experimentăm zilnic. Copil fiind, Alexandra Butmalai – în prezent elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Sf. Sava din București – a avut șansa să descopere că prin experimente orice teorie devine mult mai mult mai ușor de înțeles. Și-a dat seama că mulți copii ar vrea să experimenteze ca să înteleagă mult mai ușor greoaiele teorii din școală. Pentru fiecare experiment este nevoie de materiale specifice, pe care în general este greu să le aduni, ele nu se găsesc în același loc, trebuie să adaptezi și să improvizezi mult și astfel…. dispare pofta.

Așa că a creat “Fabrica de experimente”, un proiect conceput de un copil pentru alți copii! Timp de 6 luni și-a perfectionat conceptul, însă un salt spectaculos în eficiență a apărut imediat după participarea ei în cadrul programului “Creatori de viitor”. Acela a fost momentul în care alături de mai mulți liceeni pe care i-a cunoscut aici, au format împreună un “trib educațional”. Astfel că, alături de alți 35 de tineri liceeni, și-au propus să lanseze kit-ul cu 50+3 experimente de fizică și chimie, denumit “Fabrica de Experimente”!

Iar noi, Asociația 11even, ne-am propus să ducem acest concept mai departe, și să arătăm de ce sunt în stare creatorii de viitor atunci când au un vis comun și lucrează în echipă!

Ce este și ce oferă Fabrica de experimente Roadshow?

Învățare prin experimentare

Este un proiect de promovare a învățării prin experimentare (cu focus pe experiențe de fizică și chimie), dezvoltat și implementat alături de tineri liceeni români, parte din programul “Creatori de viitor”.

Eveniment de 80 de minute

Este un eveniment interactiv și amuzant de 80 de minute, care cuprinde un show live de 20 de minute în deschidere, urmat de 40 de minute de experimente în zonele de testare, și finalizat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri de 20 minute. Oferă șansa unei experiențe unice copiilor și adolescenților între 6 și 14 ani, dar de ce nu și părinților.

De ce merită participarea la Fabrica de Experimente Roadshow?

– Oferă o experiență entuziasmantă
– Hrănește curiozitatea copiilor
– Îmbunătățește motivația și atitudinea
– Sporește informațiile profesorilor
– Încurajează învățarea în echipă
– Accentuează modalități practice de învățare a unor concepte teoretice

Fabrica de Experimente Roadshow în 2016

– Lansarea proiectului va avea loc între 18-22 aprilie 2016 (Săptămâna Școala Altfel)
– Pe parcursul celor 5 zile se vor organiza 18 evenimente la care așteptăm peste 1800 de copii din ciclul primar și gimnazial. În cadrul fiecărei zile sunt pregătite 4 evenimente de 80 de minute fiecare. Pentru a înregistra o clasă de elevi la unul dintre aceste evenimente din orașul dvs. vă rugăm să-l contactați pe colegul nostru Tudor Vasiliu la tudor@creatorideviitor.ro sau la 0747 174 557. Vă așteptăm să învățăm împreună prin experimentare!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi informații relevante despre educație și evenimentele noastre.