Maria Miruna Filip – Gianni Versace-o sursă de inspirație

Maria Miruna Filip – Gianni Versace-o sursă de inspirație

Gianni Versace, pentru mine, este o sursă de inspirație atât pe plan profesional, cât și pe cel personal. Acesta a fost fost unul dintre cei mai talentați designeri din lume.

Versace s-a născut în Italia, în anul 1946. La vârsta de 18 ani a început să lucreze în croitoria mamei sale, de la care a învățat aspectele fundamentale în fashion. Legătura dintre el și familie era una excepțională. Gianni susținea faptul că familia este cel mai important lucru, pentru mine fiind un aspect demn de urmat.

Era un om extrem de creativ și neînfricat, fapt ce s-a văzut în creațiile lui, abordând o manifestare ușor exhibiționistă și foarte colorată. A folosit materiale precum metalul, pielea și plasticul. Combina clasicul cu ultimele trenduri, într-o manieră elegantă dar în același timp vulgară. În hainele lui se regăseau motive din perioada renascentistă, ruinele romane și mitologia greacă, de unde vine și Medusa, fața brandului său. Este un exemplu pentru mine deoarece nu îi era frică să se exprime liber și să fie autentic, ceea ce a provocat efectul de „wow” pentru designerii contemporani lui.

Filozofia creaților lui reprezentau energia corpului uman, acesta spunând că hainele sunt făcute pentru persoana care le poartă, modelele lui nefiind „umerașe”.

Ceea ce îl face pe Gianni Versace să iasă în evidență, pe lângă stilul lui de viață luxuriant, este faptul că imperiul lui a pornit într-un simplu butic în Milano, cu ajutorul fratelui său, în 1978. Deși a avut parte de multe eșecuri, acesta era conștient de talentul său, ceea ce l-a făcut să continue. Gianni a fost și un supraviețuitor al cancerului, cu toate acestea, șocul tuturor, a fost când acesta a fost împușcat la 6 luni după ce a aflat că s-a vindecat, în 15 iulie 1997.

Numele Versace continuă să domine în pop culture și după 20 de ani de la moartea acestuia, rămânând în continuare o sursă de inspirație pentru moda contemporană, pentru oamenii care caută motivație și pentru mine.

gianni-versace-miruna-miruna