Laboratorul de oportunități este un proiect câștigător în cadrul Champions United 2016 și reprezintă o școală de vară pentru elevii pasionați de cercetare în domeniul biologiei. Proiectul a început în 2016, ducând în laboratorul de  cercetare 8 elevi din București pe parcursul câtorva săptămâni. Ulterior, în perioada 2-8 iulie 2017, s-a desfășurat la  București prima ediție a Biocamp, o școală de vară dedicată liceenilor pasionați de biologie și cercetare.  În cadrul aceste școli de vară, 20 de elevi de liceu din România au avut ocazia să fie inițiați în domenul cercetării, alături de  cercetători și cadre didactice din cadrul Facultății de Biologie București și a Institutului Clinic Fundeni. Biocamp a continuat și cu a doua ediție în 2018 unde alți 20 de elevi de liceu au învățat ce presupune munca de laborator impreună cu specialiști în domeniul cercetării.

Galerie foto:

Câți dintre noi ne mai amintim, oare, despre legea gravitației? Probabil foarte putini, însă toată lumea se “pricepe la asta”, fiindcă o experimentăm zilnic. Copil fiind, Alexandra Butmalai avut șansa să descopere că prin experimente orice teorie devine mult mai mult mai ușor de înțeles. Și-a dat seama că mulți copii ar vrea să experimenteze ca să înteleagă mult mai ușor greoaiele teorii din școală. Pentru fiecare experiment este nevoie de materiale specifice, pe care în general este greu să le aduni, ele nu se găsesc în același loc, trebuie să adaptezi și să improvizezi mult și astfel…. dispare pofta.

Așa că a creat “Fabrica de experimente”, un proiect conceput de un copil pentru alți copii! Timp de 6 luni și-a perfectionat conceptul, însă un salt spectaculos în eficiență a apărut imediat după participarea ei în cadrul programului “Creatori de viitor” în 2015. Acela a fost momentul în care alături de mai mulți liceeni pe care i-a cunoscut aici, au format împreună un “trib educațional”. Astfel că, alături de alți 35 de tineri liceeni, și-au propus să lanseze kit-ul cu 50+3 experimente de fizică și chimie, denumit “Fabrica de Experimente”!

Iar noi, Asociația 11even, ne-am propus să ducem acest concept mai departe, și să arătăm de ce sunt în stare creatorii de viitor atunci când au un vis comun și lucrează în echipă! Astfel că, în perioada 18-22 aprilie 2016, a avut loc Fabrica de Experimente Roadshow, o caravană de promovare a invățării prin experimentare, în care peste 1800 de copii din București, Bacău și Cluj-Napoca au luat parte.

logo_sign_creatori_alb

Din când în când mai trimitem zvon în țară despre ce mai facem la Cretori de viitor, ce articole am mai publicat pe blog, ce noutăți mai sunt în domeniul educației și altele asemenea. Dă-i cu abonare dacă vrei și tu să primești de știre de la noi.