Creatori de viitor - Comunitatea liceenilor cu performanțe

Proiecte. Ale noastre și ale liceenilor

Proiectele noastre

Champions United

Champions United este unul dintre cele mai importante evenimente naționale dedicate liceenilor cu performanțe. Este locul unde an de an, reunim zeci de creatori de viitor, oferindu-le un program diversificat și interactiv, un mediu în care aceștia se lasă inspirați de mentori invitați și locul unde îi provocăm să aducă schimbare în societate. Lansat în 2014, proiectul a reunit până în prezent peste 500 de liceeni din peste 60 de localități din România și Republica Moldova.

Dialogurile Transform

Ce îmi doresc de la viitorul meu? Ce job mi se potrivește cel mai bine? Ce satisfacții îmi oferă acest job? Va mai exista meseria mea peste 10 ani? Iar șirul poate continua Sunt doar câteva exemple de întrebări pe care orice licean ar trebui să și le pună în parcursul său educațional Sunt întrebări ce au la bază nevoia tinerilor de a fi orientați profesional și de fi conectați cu specialiști în diverse domenii Pornind de la această nevoie Asociația 11 even împreună cu liceeni parte a programului Creatori de viitor și cu sprijinul
Kaufland România au dat formă Dialogurilor Transform evenimente ce pun față în față creatori de viitor liceeni interesați să și creeze un spectru cât mai larg și informat al viitorului lor profesional și creatorii de prezent cei care performează și schimbă societatea de astăzi

În 2019 am implementat 17 astfel de evenimente în 15 localități din România la care au luat parte peste 2000 de liceeni și în care au fost invitați 38 de creatori de prezent.

Creatori de viitor: Incubator

Redacția reprezintă o portavoce, un spațiu în care tinerii liceeni vorbesc despre problemele și preocupările lor, despre pasiunile și visurile pe care le au. Este un loc în care inveți de la specialiști și îți punem la dispoziție o platformă de comunicare către public. Proiectul ia forma unui concurs de articole pe o temă dată și un training intensiv în jurnalism timp de 3 zile pentru câștigători.

Creatori de viitor: Incubator

Creatori de viitor: INCUBATOR a avut prima ediție în 2018 și este un eveniment de 4 zile în care reunim idei de proiecte aparținând unor echipe de liceeni parte a comunității Creatori de viitor. Proiectul funționează cu un incubator pentru proiectele care au obținut deja finanțare sau care au fost selectate în baza unor nevoi și direcții prestabilite, urmând un model similar aplicat startup-urilor. Astfel, creem un mediu în care ideile primesc consiliere din partea unor speciliști în domenii cheie necesare dezvoltării unui proiect (project management, promovare, fund raising, leadership ș.a.), precum și asistență în dezvoltarea unor strategii de implementare sustenabile.

Proiectele liceenilor

TeachU

Teachu este o platforma de meditații online, gratuită, dedicată liceenilor din România. Platforma face legătura într-un mediu sigur, între mentori, profesori sau tineri cu performanțe într-un domeniu și liceeni care fie caută să-și îmbunătățească situația școlară la o anumită materie, ori doresc să-și aprofundeze cunoștințele pentru a participa la olimpiade școlare, sau pur si simplu doresc să învețe ceva nou.

Macheta_feed

Laboratorul de oportunități / BIOCAMP

Laboratorul de oportunități este un proiect câștigător în cadrul Champions United 2016 și reprezintă o școală de vară pentru elevii pasionați de cercetare în domeniul biologiei. Proiectul a început în 2016, ducând în laboratorul de  cercetare 8 elevi din București pe parcursul câtorva săptămâni. Ulterior, în perioada 2-8 iulie 2017, s-a desfășurat la  București prima ediție a Biocamp, o școală de vară dedicată liceenilor pasionați de biologie și cercetare.  În cadrul aceste școli de vară, 20 de elevi de liceu din România au avut ocazia să fie inițiați în domenul cercetării, alături de  cercetători și cadre didactice din cadrul Facultății de Biologie București și a Institutului Clinic Fundeni. Biocamp a continuat și cu a doua și a treia ediție în 2018 și 2019, unde alți 40 de elevi de liceu au învățat ce presupune munca de laborator impreună cu specialiști în domeniul cercetării.

Fabrica de Experimente Roadshow

Fabrica de experimente este un proiect conceput un copil, Alexandra Butmalai, pentru alți copii! Timp de 6 luni și-a perfectionat conceptul, însă un salt spectaculos în eficiență a apărut imediat după participarea ei în cadrul programului “Creatori de viitor” în 2015. Acela a fost momentul în care alături de mai mulți liceeni pe care i-a cunoscut aici, au format împreună un “trib educațional”. Astfel că, alături de alți 35 de tineri liceeni, și-au propus să lanseze kit-ul cu 50+3 experimente de fizică și chimie, denumit “Fabrica de Experimente”!

Iar noi, Asociația 11even, ne-am propus să ducem acest concept mai departe, și să arătăm de ce sunt în stare creatorii de viitor atunci când au un vis comun și lucrează în echipă! Astfel că, în perioada 18-22 aprilie 2016, a avut loc Fabrica de Experimente Roadshow, o caravană de promovare a invățării prin experimentare, în care peste 1800 de copii din București, Bacău și Cluj-Napoca au luat parte.

Fabrica-de-Experimente-Roadshow

Cu sprijinul

Abonează-te la newsletter

Află primul noutățile în legătură cu proiectele Creatori de Viitor precum și informații relevante din domeniul educației.