Articole înscrise

Juriul

Amedeia Neamțu

Absolventă de jurnalism, scriitoare şi antreprenor, Amedeia Neamţu se adresează, prin cărțile ei, copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 100 de ani. Implicată în zona de voluntariat și caritate, își dorește să lase în urma ei o lume mai bună.

Răzvan Cherecheș

Este profesor universitar la Universitatea Babeș-Bolyai, cât și profesor invitat la Universitatea din Iowa. Evaluator în diverse programe ale Comisiei Europene, concentrate pe creșterea gradului de cooperare între statele industrializate și îmbunătățirea calității finite a marilor producători. Acesta gestionează o echipă în continuă creștere – conduce singurul program din România croit pe necesitățile unei societăți de viitor. 

Ruxandra Hurezean

Ruxandra Hurezean a absolvit Facultatea de Filosofie din Cluj-Napoca, cu specializarea Sociologie. Lucrează în presă de peste 25 de ani, timp în care s-a specializat în reportajul social. A condus redacții și a contribuit la înființarea de publicații, lucrând atât pentru presa locală, cât și cea națională. Este autoarea a cinci volume de reportaje și proză scurtă. A fost premiată în mai multe rânduri de către Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj și a primit „Premiul Mass-Media” al Ambasadei Germaniei la București pentru reportajele privind istoria și prezentul minorității germane din România. În anul 2017 a primit premiul Festivalului Internațional de Carte Transilvania pentru „Cartea jurnalistului”

PROVOCAREA

Crezi în puterea cuvântului? Ești curios și interesat să scoți la lumină poveștile care contează? Vrei să afli ce înseamnă să fii jurnalist și dacă ți se potrivește această profesie?

Te așteptăm în Redacția Creatori de viitor! Îți oferim posibilitatea să înveți de la specialiști și îți punem la dispoziție o platformă de comunicare către public.

APLICAȚIA

Te provocăm să scrii un text în care să vorbești despre o persoană din viața ta care te inspiră și pe care o admiri. Textul trebuie să fie în format doc, să aibă maxim 2.000 de caractere și să răspundă la întrebarea „De ce este această persoană o sursă de inspirație?”. Poți insera în text imagini, ilustrații grafice, colaje reprezentative pentru poveste.

Aplicațiile se pot face până în 14 februarie.

JURIZAREA

Textele vor fi publicate pe creatorideviitor.ro/redactia în 15 februarie, pentru a putea fi votate de cititori, până în 22 februarie. Like-urile vor desemna cele mai populare trei articole, care vor fi premiate.

În paralel, un juriu format din oameni cu drag de scriitură va alege, tot până în 22 februarie, cele mai bune 5 articole. Autorii acestora vor fi invitați să facă parte din Redacția Creatori de viitor și să participe, gratuit, la un training în jurnalism care se va desfășura în Cluj-Napoca, între 1-3 martie 2019. Toate cheltuielile legate de deplasare, cazare și masă sunt achitate de organizator.

SCOPUL

Ne așteptăm ca, în timp, Redacția Creatori de viitor să se transforme într-o portavoce. Pentru că tinerii au nevoie de un spațiu în care să vorbească despre problemele și preocupările lor, despre pasiunile și visele pe care le au. Noi ne angajăm să le facem vocea auzită!

logo_sign_creatori_alb

Din când în când mai trimitem zvon în țară despre ce mai facem la Cretori de viitor, ce articole am mai publicat pe blog, ce noutăți mai sunt în domeniul educației și altele asemenea. Abonează-te și tu dacă vrei și tu să primești de știre de la noi.