Tabita Juravle – De ce eu?

Tabita Juravle – De ce eu?

a-jumpsuit-built-for-two-tabita-juravleNu … nu poți nega faptul că ai un jurnal ascuns într-un sertar al tăcerii! Științific vorbind, avem peste 60.000 de gânduri zilnic, un cuib de frământări lăuntrice și idei inovatoare pe care îl lasăm să se dezintegreze. Selecție. Ne concentrăm strict pe conflagrații interioare ce solicită analize exorbitante. Autenticitate. Ferecat într-o colivie cu un lacăt ruginit, sufletul candid, ce ne determină să fim martorii corupției și ai defăimării, tânjește după libertatea de a se regăsi.

Gradual, individul se pierde în mulțime, iar vocea lui, odată puternică, se disipă devenind un ecou insignifiant în comparație cu firmiturile capitalismului și mercantilismul propagat în comunitate. Brusc, motivația dispare și se instalează minusculii inamici care au pantagruelica putere de a-ți păcăli creierul să se complacă în starea inițială. Astfel, pornim într-o nemărginită căutare a altor indivizi care să ne inspire prin capacitatea lor de a accepta tarele societății și de a sparge stereotipurile naturii umane. Actori, cântăreți, sportivi, oameni de știință, speakeri și multe ale figuri publice reușesc să ne motiveze în procesul de creare a unor scopuri și a contura personalități. 10447056_10201033605801990_4834655492185144933_n-tabita-juravle

Eu … am călătorit pe alte drumuri deoarece căutam un individ care să-mi conserve autenticitatea, ca atunci când o să cad pradă pervertirii sociale să aud o șoaptă care să-mi zguduie toată ființa: „Cum arată sufletul tău acum?”. Cercetarea a luat sfârșit când am creat un alter ego căruia i-am atribuit o singură datorie, anume protejarea indentității mele și a dorinței arzătoare de a mă aventura în pădurile norvegiene, care să-mi ofere prestigiosul sentiment că sunt … eu.

 De ce eu? Moralic vorbind, a avea un alter ego care să te analizeze în situațiile ce-ți periclitează armonia sufletească, reprezintă o necesitate.. Al doilea, al doilea deține cheia care îmi poate inaugura sufletul imun la o societatea neschimbată amenințată de o potențială metamorfoză.